Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Čokoládové domácí pralinky s ořechovou náplní

1. 12. 2021

Zdravé recepty

„Lahodné, sladké, luxusní... a přitom stále rozhodně zdravější než pralinky klasické.“

Suroviny

6 porcí

  • 120 g hořké kvalitní čokolády
  • 1 lžička kokosového extra panenského oleje
  • 6 ks datlí předem namočených do vody
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 20 g mandlí

Pro výrobu budete potřebovat silikonovou formu na pralinky. Dle velikosti jednotlivých pralinek budete možná potřebovat i upravit množství surovin. My použili formu, která měla jednotlivé bonbonky spíše mělké, proto nebylo potřeba tolik surovin na náplň. V opačném případě zdvojnásobte množství semínek, datlí a mandlí.

Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte lžičku kokosového oleje pro větší lesk.

Slijte vodu z datlí a ty společně s ořechy a semínky přemístěte do výkonného mixeru a rozmixujte.

Do každé z pralinek nalijte trochu rozpuštěné čokolády a vložte do lednice, počkejte, až tato spodní vrstva zatuhne. Poté na tuto vrstvu vtlačte pomocí prstů ořechovou náplň. Zalijte poslední vrstvou čokolády a opět nechte zatuhnout. Pralinky jednoduše „vyloupneme“ z formy, podáváme nebo uchováváme v chladu.

Z rozmixovaných datlí, slunečnicových semínek a ořechů připravíte i další recepty na cukroví. Proto si rovnou připravte větší množství této směsi.

Kristýna Ostratická Výživová specialistka Delirest a Primirest ČR/SR

Kristýna se už několik let profesně věnuje gastronomii a výživě. Tyto obory také vystudovala a vzájemně je v každodenní praxi propojuje. I proto je jejím mottem: „Nežij v extrému, najdi rovnováhu.“ Mnozí z vás ji znáte z televize jako šikovnou kuchařku, roli food redaktorky si zase vyzkoušela v časopise Dieta. Věnuje se i výživovému poradenství a je autorkou několika kuchařských knížek. U nás zavádí zdravé pokrmy do všech jídelen a restaurací.

Filtruj v receptech:

načíst více receptů