Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Kuřecí korma

8. 2. 2021

Vaříme zdravě

„Tradiční indická korma – hustá, sametově jemná, krémová omáčka s bohatou zázvorovou chutí.“

Suroviny

4 porce

  • 580 g kuřecích prsou
  • 280 g bílého jogurtu
  • 160 ml kokosového mléka
  • 40 ml smetany
  • 50 g loupaných mandlí
  • 75 ml vody + 1 dcl do pánve
  • 10 g zázvoru
  • 25 g kokosového oleje
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • koření - celá skořice (2 ks), hřebíček (5 ks), mletá kurkuma, mletý římský kmín, mletý koriandr, černý pepř, bobkový list (2 ks), kardamon (1 ks)
  • na ozdobu - nepálivé papričky, mandle na plátky, koriandr

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a naložíme do 4 lžic jogurtu. Necháme v lednici odpočívat alespoň 30 minut. Poté si připravíme pastu – do mixéru vložíme mandle, česnek, cibuli, zázvor, smetanu a asi 75 ml vody. Mixujeme do konzistence hrubší kaše.

V těžké pánvi si na oleji orestujeme koření. Poté přidáme připravenou pastu, kterou chvíli restujeme. Do pánve přidáme zbytek jogurtu, kuře, sůl a pepř. Zalijeme deci vody, přiklopíme a necháme probublávat asi 15 minut. Čas od času můžeme případně směs trochu zředit vodou, pokud se nám zdá příliš hustá.

Na konec přilijeme kokosové mléko a necháme zredukovat – výsledkem má být tak akorát hustá omáčka. Vyjmeme bobkový list a skořici.

Podáváme s rýží, ozdobíme koriandrem nebo plátky mandlí – ideálně obojím.

Tato verze je nepálivá. Přidáním nasekaných chilli papriček můžete kormu připravit v pikantní variantě.

Kristýna Ostratická Výživová specialistka Compass Group

Filtruj v receptech:

načíst více receptů