Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Špaldové palačinky s ovocným tvarohem

3. 6. 2021

Zdravé recepty

„Snídaně, na které si pochutnají nejenom děti! Tvarohová směs perfektně zasytí a zároveň uspokojí vaše chutě na sladké.“

Suroviny

4 porce

  • 250 g špaldové celozrnné mouky
  • 500 ml mléka
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • kokosový nebo řepkový olej na smažení palačinek
  • náplň:
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 14 g medu
  • 100 g bobulovitého ovoce dle sezóny
  • lžička citronové kůry (z BIO citronu)

Suroviny na palačinky promícháme vidličkou. Těsto necháme chvíli odstát. Na dno rozpálené pánve dáme trochu oleje. Naběračkou nalijeme trochu těsta na pánev a krouživým pohybem ho rozprostřeme. Jakmile se na spodní straně začnou tvořit hnědé puchýřky a okraje palačinky zlátnout, obrátíme ji. Hotové palačinky necháme na kuchyňském papíře odsát od přebytečného tuku. Tvaroh smícháme s medem, nastrouhanou citronovou kůrou a ovocem. Jakmile palačinky vychladnou, potřeme každou tvarohovou směsí a zatočíme. Zdobíme strouhaným kokosem, mletým ořechy nebo omáčkou z povařeného ovoce.

Palačinky lze připravit i naslano. Výborná je např. náplň z rozetřeného avokáda, na které nasypeme rukolu, poklademe plátky šunky (ideálně např. sušené) a stočíme.

Kristýna Ostratická Výživová specialistka Delirest a Primirest ČR/SR

Kristýna se už několik let profesně věnuje gastronomii a výživě. Tyto obory také vystudovala a vzájemně je v každodenní praxi propojuje. I proto je jejím mottem: „Nežij v extrému, najdi rovnováhu.“ Mnozí z vás ji znáte z televize jako šikovnou kuchařku, roli food redaktorky si zase vyzkoušela v časopise Dieta. Věnuje se i výživovému poradenství a je autorkou několika kuchařských knížek. U nás zavádí zdravé pokrmy do všech jídelen a restaurací.

Filtruj v receptech:

načíst více receptů