Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Rychlý recept: Šťavnaté bezlepkové kuřecí placičky se sýrem

20. 11. 2024

Zdravé recepty

„Křupavé na povrchu, jemné a vláčné uvnitř – takové jsou šťavnaté bezlepkové kuřecí placičky se sýrem. A navíc je máte hotové za pár minut. Zkuste tento rychlý a vyvážený recept. “

Rychlé a vyvážené jídlo. Takový je recept na šťavnaté bezlepkové kuřecí placičky se sýrem

Tyto bezlepkové kuřecí placičky se sýrem nabízí hned několik výhod. Díky použití kukuřičného škrobu místo mouky jsou vhodné pro osoby s bezlepkovou dietou. Jsou rychlé a jednoduché na přípravu, ideální pro všední dny, kdy nemáte moc času.

Kuřecí maso je navíc zdrojem kvalitních bílkovin a sýr dodává vápník. Kombinací s čerstvým salátem či jinou zeleninovou přílohou vytvoříte nutričně vyvážené jídlo. A konečně, křupavý povrch a šťavnatý vnitřek placiček potěší chuťové pohárky celé rodiny.

Bezlepkově se můžete stravovat i v našich firemních restauracích Delirest či školních jídelnách Primirest. Zkuste třeba:

Rizoto z vepřového masa
Kuřecí směs s mexickou zeleninou
Rybí filé na másle

Suroviny na šťavnaté bezlepkové kuřecí placičky se sýrem

Suroviny

4 porce

    500 g kuřecí prsa

    65 g strouhaného parmezánu

    60 g kukuřičného škrobu

    25 g (asi 1 lžíce) dijonské hořčice

    2 ks vejce

    řepkový olej na smažení

     

Postup přípravy šťavnatých bezlepkových kuřecích placiček se sýrem

Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky, v míse obalíme a smícháme s kukuřičným škrobem a solí. V menší misce promícháme vejce s hořčicí a strouhaným parmezánem.

Tuto směs vmícháme ke směsi masové a necháme 10 minut odpočívat v lednici. Lžící klademe na rozpálenou pánvičku s olejem hromádky – placičky, které smažíme z obou stran dozlatova.

Podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší či šťouchanými bramborami, výborný je i jogurtový dip.

Print Friendly, PDF & Email

Kristýna Ostratická Výživová specialistka Delirest a Primirest ČR/SR

Kristýna se už několik let profesně věnuje gastronomii a výživě. Tyto obory také vystudovala a vzájemně je v každodenní praxi propojuje. I proto je jejím mottem: „Nežij v extrému, najdi rovnováhu.“ Mnozí z vás ji znáte z televize jako šikovnou kuchařku, roli food redaktorky si zase vyzkoušela v časopise Dieta. Věnuje se i výživovému poradenství a je autorkou několika kuchařských knížek. U nás zavádí zdravé pokrmy do všech jídelen a restaurací.

Filtruj v receptech:

načíst více receptů