Těstoviny s hráškovým pestem, sušenými rajčaty a rukolou
16. 5. 2021
Zdravé recepty
„Pesto nemusí být pouze z bylinek – přidejte i zelený hrášek a vznikne perfektní kombinace chutí. Další z důkazů, že vegetariánská jídla nejsou rozhodně fádní nebo nudná!“
Suroviny
4 porce
45 g bazalkových listů
20 g plocholisté petrželky
130 g mraženého hrášku
1-2 stroužky česneku
35 g loupaných mandlí
citronová šťáva
30 g parmezánu
80 g olivového oleje
Sůl, pepř
Těstoviny:
600 g těstovin fusilli (před uvařením)
70 g olivového oleje
stroužek česneku
130 g sušených rajčat v oleji
45 g rukoly
Každou porci posypejte asi 10 g parmezánu
Veškeré ingredience na pesto vložíme do mixeru a rozmixujeme dohladka.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente.
Česnek nakrájíme na plátky, sušená rajčata pokrájíme na menší kousky. Na olivovém oleji orestujeme česnek s pokrájenými rajčaty a do pánve vhodíme i uvařené těstoviny. Vmícháme pesto a chvíli společně prohřejeme. Stáhneme z ohně a vmícháme rukolu.
Každou porci sypeme strouhaným parmezánem.
Hrášek můžete nahradit zralým avokádem. Do těstovin lze přidat i černé olivy.
Kristýna Ostratická Výživová specialistka Delirest a Primirest ČR/SR
Kristýna se už několik let profesně věnuje gastronomii a výživě. Tyto obory také vystudovala a vzájemně je v každodenní praxi propojuje. I proto je jejím mottem: „Nežij v extrému, najdi rovnováhu.“
Mnozí z vás ji znáte z televize jako šikovnou kuchařku, roli food redaktorky si zase vyzkoušela v časopise Dieta. Věnuje se i výživovému poradenství a je autorkou několika kuchařských knížek. U nás zavádí zdravé pokrmy do všech jídelen a restaurací.