Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Těstoviny s hráškovým pestem, sušenými rajčaty a rukolou

16. 5. 2021

Zdravé recepty

„Pesto nemusí být pouze z bylinek – přidejte i zelený hrášek a vznikne perfektní kombinace chutí. Další z důkazů, že vegetariánská jídla nejsou rozhodně fádní nebo nudná!“

Suroviny

4 porce

  • 45 g bazalkových listů
  • 20 g plocholisté petrželky
  • 130 g mraženého hrášku
  • 1-2 stroužky česneku
  • 35 g loupaných mandlí
  • citronová šťáva
  • 30 g parmezánu
  • 80 g olivového oleje
  • Sůl, pepř
  • Těstoviny:
  • 600 g těstovin fusilli (před uvařením)
  • 70 g olivového oleje
  • stroužek česneku
  • 130 g sušených rajčat v oleji
  • 45 g rukoly
  • Každou porci posypejte asi 10 g parmezánu

Veškeré ingredience na pesto vložíme do mixeru a rozmixujeme dohladka.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente.
Česnek nakrájíme na plátky, sušená rajčata pokrájíme na menší kousky. Na olivovém oleji orestujeme česnek s pokrájenými rajčaty a do pánve vhodíme i uvařené těstoviny. Vmícháme pesto a chvíli společně prohřejeme. Stáhneme z ohně a vmícháme rukolu.
Každou porci sypeme strouhaným parmezánem.

Hrášek můžete nahradit zralým avokádem. Do těstovin lze přidat i černé olivy.

Kristýna Ostratická Výživová specialistka Delirest a Primirest ČR/SR

Kristýna se už několik let profesně věnuje gastronomii a výživě. Tyto obory také vystudovala a vzájemně je v každodenní praxi propojuje. I proto je jejím mottem: „Nežij v extrému, najdi rovnováhu.“ Mnozí z vás ji znáte z televize jako šikovnou kuchařku, roli food redaktorky si zase vyzkoušela v časopise Dieta. Věnuje se i výživovému poradenství a je autorkou několika kuchařských knížek. U nás zavádí zdravé pokrmy do všech jídelen a restaurací.

Filtruj v receptech:

načíst více receptů