Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Tortilla s kuřecím masem: Hit Primirestu a vitaminová bomba

25. 9. 2024

Zdravé recepty

„Věděli jste, že tortilly s kuřecím masem patří v Primirestu k nejoblíbenějším jídlům, a to hlavně u starších studentů? Není divu! Jsou skvělou volbou pro rychlou a sytou svačinu, která díky velké porci čerstvé zeleniny dodá tělu potřebné vitamíny. A co víc, s trochou fantazie si na nich pochutnají i vegetariáni.“

Tortilla s kuřecím masem: Skvělý oběd, večeře i svačina

Zkuste si připravit rychlý oběd, večeři či svačinu. Tortilla s kuřecím masem může být opravdu skvělou volbou v jakoukoliv část dne.

Díky velkému podílu čerstvé zeleniny jsou bohatým zdrojem vitamínů i vlákniny. Přidáním bílkoviny v podobě masa či jiné vegetariánské varianty vás navíc i zasytí.

TIP Tomáše Cikharta

Tortilly lze připravit i jako vegetariánské, když místo kuřecího masa použijeme například feta sýr, nebo tofu. Mě osobně nejvíce v bezmasé variantě ovšem chutná tempeh. Vždy když máme pokrm se zeleninou je důležité přidat nějaký tuk, v našem případě olivový olej nebo zakysanou smetanu. Protože zelenina obsahuje vitamíny rozpustné v tucích, tím maximalizujeme vstřebání vitamínů do našeho organismu.

Suroviny na tortillu s kuřecím masem

Suroviny

4 porce

    4 kusy pšeničné tortilly (30 cm)

    500 g kuřecích prsou

    200 g mrkve

    300 g okurky

    300 g čerstvé papriky

    300 g rajčat

    olivový olej

    1 ks ledového salátu

    100 g bílé cibule

    1 ks limetky

    250 g zakysané smetany

    sůl, olej, sušený česnek, cukr

    50 g listové petrželky

    mix listových salátů,

    cherry rajčátka

Postup přípravy tortilly s kuřecím masem

Nejprve si okořeníme kuřecí prsa solí a sušeným česnekem, opečeme na oleji v pánvi. Dáme dopéct do trouby na 160 °C na cca 15 minut. Maso vyndáme na talíř a necháme zchladnout.

Očistíme si zeleninu. Z rajčat si připravíme salsu, nakrájíme na drobné kostičky, bílou cibuli nasekáme také nadrobno, ochutíme solí a kůrou z omyté limetky a limetkovou šťávou z půlky limetky, v případě potřeby dosladíme trochou cukru. Přidáme nadrobno nasekanou listovou petrželku a olivový ojel a dáme vychladit do lednice.

Mrkev, okurku a papriky nakrájíme na proužky, ledový salát na nudličky. Ze zakysané smetany listové petrželky nasekané nadrobno, sušeného česneku a soli připravíme dresink, kterým budeme potírat tortilly.

Vychladlé, upečená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Tortillu si položíme na pracovní plochu potřeme dresinkem a postupně klademe, ledový salát, proužky mrkve, okurky a papriky, přidáme nakrájená kuřecí prsa a ohneme boky tortilly dovnitř a tortillu zabalíme.

Opečeme ji na suché pánvi ze všech stran. Před podáváním rozkrojíme na půl. Podáváme s vychlazenou rajčatovou salsou a míchaným listovým salátem se zeleninou a dresinkem ze šťávy z druhé půlky limetky, olivovým olejem a soli.

Print Friendly, PDF & Email

Tomáš Cikhart Brand Chef Primirest ČR/SR

Zkušený šéfkuchař, který prošel kuchyněmi těch nejlepších pražských hotelů. Vařil u mnoha známých šéfkuchařů a od roku 2022 dohlíží na kvalitu školního stravování u nás. „Je jedno, jestli mluvíme o školním či veřejném stravování nebo o michelinské restauraci, pořád je základem poctivá řemeslná práce a důraz na to připravovat si všechno od základu,“ vysvětluje svůj přístup k práci Tomáš Cikhart. Pro Primirest vytváří receptury do nového školního menu a věnuje se také rozvoji kuchařů. Jeho cílem je, abychom v sítí jídelen Primirest nabízeli v rámci denního menu vždy jednu třetinu kvalitních bezmasých jídel, což se mu daří.

Filtruj v receptech:

načíst více receptů