Tortilla s kuřecím masem: Hit Primirestu a vitaminová bomba
25. 9. 2024
Zdravé recepty
„Věděli jste, že tortilly s kuřecím masem patří v Primirestu k nejoblíbenějším jídlům, a to hlavně u starších studentů? Není divu! Jsou skvělou volbou pro rychlou a sytou svačinu, která díky velké porci čerstvé zeleniny dodá tělu potřebné vitamíny. A co víc, s trochou fantazie si na nich pochutnají i vegetariáni.“
Tortilla s kuřecím masem: Skvělý oběd, večeře i svačina
Zkuste si připravit rychlý oběd, večeři či svačinu. Tortilla s kuřecím masem může být opravdu skvělou volbou v jakoukoliv část dne.
Díky velkému podílu čerstvé zeleniny jsou bohatým zdrojem vitamínů i vlákniny. Přidáním bílkoviny v podobě masa či jiné vegetariánské varianty vás navíc i zasytí.
Suroviny na tortillu s kuřecím masem
Suroviny
4 porce
4 kusy pšeničné tortilly (30 cm)
500 g kuřecích prsou
200 g mrkve
300 g okurky
300 g čerstvé papriky
300 g rajčat
olivový olej
1 ks ledového salátu
100 g bílé cibule
1 ks limetky
250 g zakysané smetany
sůl, olej, sušený česnek, cukr
50 g listové petrželky
mix listových salátů,
cherry rajčátka
Postup přípravy tortilly s kuřecím masem
Nejprve si okořeníme kuřecí prsa solí a sušeným česnekem, opečeme na oleji v pánvi. Dáme dopéct do trouby na 160 °C na cca 15 minut. Maso vyndáme na talíř a necháme zchladnout.
Očistíme si zeleninu. Z rajčat si připravíme salsu, nakrájíme na drobné kostičky, bílou cibuli nasekáme také nadrobno, ochutíme solí a kůrou z omyté limetky a limetkovou šťávou z půlky limetky, v případě potřeby dosladíme trochou cukru. Přidáme nadrobno nasekanou listovou petrželku a olivový ojel a dáme vychladit do lednice.
Mrkev, okurku a papriky nakrájíme na proužky, ledový salát na nudličky. Ze zakysané smetany listové petrželky nasekané nadrobno, sušeného česneku a soli připravíme dresink, kterým budeme potírat tortilly.
Vychladlé, upečená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Tortillu si položíme na pracovní plochu potřeme dresinkem a postupně klademe, ledový salát, proužky mrkve, okurky a papriky, přidáme nakrájená kuřecí prsa a ohneme boky tortilly dovnitř a tortillu zabalíme.
Opečeme ji na suché pánvi ze všech stran. Před podáváním rozkrojíme na půl. Podáváme s vychlazenou rajčatovou salsou a míchaným listovým salátem se zeleninou a dresinkem ze šťávy z druhé půlky limetky, olivovým olejem a soli.
Zkušený šéfkuchař, který prošel kuchyněmi těch nejlepších pražských hotelů. Vařil u mnoha známých šéfkuchařů a od roku 2022 dohlíží na kvalitu školního stravování u nás.
„Je jedno, jestli mluvíme o školním či veřejném stravování nebo o michelinské restauraci, pořád je základem poctivá řemeslná práce a důraz na to připravovat si všechno od základu,“ vysvětluje svůj přístup k práci Tomáš Cikhart.
Pro Primirest vytváří receptury do nového školního menu a věnuje se také rozvoji kuchařů. Jeho cílem je, abychom v sítí jídelen Primirest nabízeli v rámci denního menu vždy jednu třetinu kvalitních bezmasých jídel, což se mu daří.