Karbanátky z červené čočky
26.4.2024
Zdravé recepty
Vegetariánské křupavé karbanátky plné bílkovin budou chutnat celé rodině! Červená čočka je navíc plná vlákniny. Dopřejte si plnohodnotný oběd či večeři. Recept na karbanátky je bezlepkový.
vícePřejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování
13. 9. 2021
Zdravé recepty
„Tak trochu netradičně, ale s ohledem na zdravý životní styl, připravené kuře na paprice. Bez jíšky, bez laktózy, zato se super dávkou bílkovin a vlákniny. Navíc s domácími bramborovými plackami s bylinkami!“
3 porce
Nejprve si dáme vařit brambory ve slupce do osolené vody.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky. Na oleji v hlubší široké pánvi nejprve krátce orestujeme cibuli, přidáme kuřecí maso, mletou papriku a za stálého míchání společně restujeme na pánvi a dáváme pozor, aby se nám paprika nespálila.
Přidáme červenou čočku, která nám pokrm přirozeně zahustí. Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 30 minut. Případně během varu přilijeme tekutinu, pokud se vyvaří. Ke konci přidáme i kokosovou smetanu.
Poté z pánve vyjmeme maso, dáme jej stranou a vše ostatní z pánve přelijeme do nádoby vhodné k mixování a rozmixujeme dohladka. Maso vrátíme do pánve, zalijeme omáčkou, ještě krátce společně provaříme a dochutíme solí.
Uvařené brambory necháme vychladnout, slupku oloupeme a nastrouháme je nahrubo. Přidáme žloutky, nasekané bylinky a zahustíme moukou. Vypracujeme těsto, z kterého tvoříme placky, jež pak opékáme na z obou stran dozlatova na pánvi.
Sdílejte: