Karbanátky z červené čočky
26.4.2024
Zdravé recepty
Vegetariánské křupavé karbanátky plné bílkovin budou chutnat celé rodině! Červená čočka je navíc plná vlákniny. Dopřejte si plnohodnotný oběd či večeři. Recept na karbanátky je bezlepkový.
vícePřejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování
16. 4. 2024
Zdravé recepty
„Nadýchané a lehké jako vánek – tvarohové ovocné knedlíky sypané kokosovým cukrem. To je to pravé léto na talíři!“
Připravte si ovocné knedlíky za krásnou půlhodinku. Jde to i bez kynutí. Zkuste recept na tvarohové knedlíky ze špaldové mouky od naší výživové specialistky a FIT Brand Chef Delirest a Primirest Kristýny Ostratické.
4 porce
2 žloutky
80 g másla
40 g třtinového cukru
250 g měkkého tvarohu (může být odtučněný)
250 g polohrubé špaldové mouky
špetka soli
200 g meruněk (či jiného ovoce – jahody, švestky…)
kokosový cukr na posypání
tvaroh na strouhání k podávání
máslo na polévání
Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem, přidáme špetku soli. Po částech pak vmícháme tvaroh a poté i mouku. Těsto přemístíme na vál a zpracujeme dohladka. Pomocí rukou vytvoříme váleček, z něhož krájíme stejně velké díly. Do každého zabalíme vypeckovanou meruňku. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi 5-7 minut (záleží na jejich velikosti).
Knedlíky servírujeme sypané strouhaným tvarohem, kokosovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Sdílejte: