Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Tvarohové knedlíky ze špaldové mouky

16. 4. 2024

Zdravé recepty

„Nadýchané a lehké jako vánek – tvarohové ovocné knedlíky sypané kokosovým cukrem. To je to pravé léto na talíři!“

Zdravá a rychlá večeře či oběd: Tvarohové knedlíky ze špaldové mouky

Připravte si ovocné knedlíky za krásnou půlhodinku. Jde to i bez kynutí. Zkuste recept na tvarohové knedlíky ze špaldové mouky od naší výživové specialistky a FIT Brand Chef Delirest a Primirest Kristýny Ostratické.

Suroviny na tvarohové knedlíky ze špaldové mouky

Suroviny

4 porce

    2 žloutky

    80 g másla

    40 g třtinového cukru

    250 g měkkého tvarohu (může být odtučněný)

    250 g polohrubé špaldové mouky

    špetka soli

    200 g meruněk (či jiného ovoce – jahody, švestky…)

    kokosový cukr na posypání

    tvaroh na strouhání k podávání

    máslo na polévání

Postup přípravy tvarohových knedlíků ze špaldové mouky

Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem, přidáme špetku soli. Po částech pak vmícháme tvaroh a poté i mouku. Těsto přemístíme na vál a zpracujeme dohladka. Pomocí rukou vytvoříme váleček, z něhož krájíme stejně velké díly. Do každého zabalíme vypeckovanou meruňku. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě asi 5-7 minut (záleží na jejich velikosti).

Knedlíky servírujeme sypané strouhaným tvarohem, kokosovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Kristýna Ostratická Výživová specialistka Delirest a Primirest ČR/SR

Kristýna se už několik let profesně věnuje gastronomii a výživě. Tyto obory také vystudovala a vzájemně je v každodenní praxi propojuje. I proto je jejím mottem: „Nežij v extrému, najdi rovnováhu.“ Mnozí z vás ji znáte z televize jako šikovnou kuchařku, roli food redaktorky si zase vyzkoušela v časopise Dieta. Věnuje se i výživovému poradenství a je autorkou několika kuchařských knížek. U nás zavádí zdravé pokrmy do všech jídelen a restaurací.

Filtruj v receptech:

načíst více receptů