Karbanátky z červené čočky
26.4.2024
Zdravé recepty
Vegetariánské křupavé karbanátky plné bílkovin budou chutnat celé rodině! Červená čočka je navíc plná vlákniny. Dopřejte si plnohodnotný oběd či večeři. Recept na karbanátky je bezlepkový.
vícePřejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování
8. 8. 2020
Zdravé recepty
„Plné chutí a vůní a přitom tak jednoduché na přípravu. Čočkové kari je skvělou, zdravou variantou jak do jídelníčku přidat více luštěnin i zeleniny! “
4 porce
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na části oleje. Přidáme česnek na plátky, zázvor nadrobno a veškeré koření. Poté vsypeme čočku a zalijeme vše vodou nebo vývarem. Přiklopíme a dusíme asi 10-15 minut dokud čočka nezměkne. Nakonec vlijeme kokosové mléko.
Než se nám čočka v kari uvaří, očistíme si květák a mrkev. Květák nakrájíme na menší kousky a mrkev na půlkolečka. Zeleninu orestujeme na zbylém oleji v jiné pánvi. Osolíme a přidáme špetku kari.
Kari servírujeme v hlubokém talíři a na závěr přidáváme restovanou zeleninu.
Sdílejte: