Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Tajemství Kantýny roku: Jak to dělají v Ústí nad Labem

3. 8. 2023

Z kuchyně

Kantýna roku Ústeckého kraje: Na menu se podílí strávníci sami

Jídelna v závodu Stanley Black & Decker by mohla být úplně obyčejnou firemní restaurací, ale není – a to díky přístupu lidí, kteří ji vedou. Všechno to vlastně začalo obyčejnou anketou. Vařit dobré jídlo je jedna věc, druhá je zeptat se lidí na to, jestli vůbec chtějí to, co jim každý den připravujete. Tak nějak zněla původní myšlenka, od které se celé dění ve firemní jídelně Stanley Black & Decker odpíchlo.

„Začínali jsme s jednoduchou anketou, ale to víte, lidé zpočátku nebyli moc sdílní. Potřebovali jsme je tedy nějak pošťouchnout k aktivitě, proto jsme se rozhodli jít cestou pozitivní motivace,“ říká Daniela Zemancová, vedoucí jídelny.

Každý, kdo vyplnil pomocí mobilu anketu, se dostal do měsíčního slosování o tři obědy a světe div se, názory začaly přibývat. „Díky těmto odpovědím jsme vymysleli týden ve stravování podle našich strávníků.“

Menu na přání
České klasiky jako svíčková
Dršťková polévka

 

Kantýna roku Ústeckého kraje zve na hostování kuchařské hvězdy

Kromě anket, kde se vedoucí dozvídá, co strávníky zaujalo, co jim v nabídce chybí a co si přejí, narazíte ve firemní restauraci Stanley Black & Decker, která se stala Kantýnou roku 2023 v Ústeckém kraji už podruhé, každý měsíc  na zajímavé kuchařské show jako například grilování, thajská jídla a sezonní menu.

Co se chystá?
Palačinková rána

„Minulý měsíc u nás vařil Ondřej Slanina, v létě chystáme venkovní grilování. U nás se vždy něco děje,“ popisuje Daniela Zemancová. Výsledkem všeho toho snažení je vyšší návštěvnost restaurace a celkově větší spokojenost na obou stranách.

Letní novinky v jídelně Stanley Black & Decker
„Rozšířili jsme naši venkovní zahrádku s bylinkami o sazenice rajčat a paprik, které nám zdobí venkovní posezení. A kdo má chuť, může si utrhnout. Bylinky používáme do ledových čajů a různých limonád jako je okurková, bezinková či jiná ovocná.“
 Daniela Zemancová, vedoucí jídelny

I my potřebujeme pochvalu

Není to však jenom o naslouchání strávníkům. I naši kuchaři potřebují slyšet, že svou práci dělají dobře. V jídelně Stanley Black & Decker to vědí díky digitální anketě „Líbilo se Vám dnes u nás?“, kterou mohou strávníci kdykoliv vyplnit naskenováním QR kódů umístěného na každém jednom stolu v kantýně.

Prostřednictvím „kola štěstí“ se snažíme zanechání zpětné vazby ještě víc zatraktivnit díky možnosti soutěžit o ceny. K zaměstnancům restaurace se tak dostávají nejenom komentáře na zlepšení, ale také pochvaly, které potřebuje čas od času slyšet každý z nás. Tyto QR kódy najdete také v Kantýně roku 2023 Středočeského kraje , a rychle přibývají na všechny provozy Delirestu v Čechách i na Slovensku. Se zpětnou vazbou, komentáři, pochvalami, ale i kritikou od strávníků se pracuje a umožňuje nám to naše gastro služby neustále zlepšovat.

„Je strašně důležité, aby byl kolektiv pozitivně naladěný a získával zpětnou vazbu. Naši kuchaři díky anketám vědí, že svou prací dělají dobře, a díky tomu se vám pracuje jaksi lépe,“ uzavírá Daniela Zemancová.

Ukázka tematických týdnů ve firemní restauraci Stanley & Black Decker v Ústeckém kraji:

Další články k tématu:

načíst více příspěvků