Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Ostrava Beach Pro konkuruje cateringem i ikonickému Wimbledonu. Má totiž nejen svůj „signature dish“ ale i vegetariánsky den!

5. 6. 2024

Z kuchyně

Největší beachvolejbalový turnaj ve střední Evropě Ostrava Beach Pro a součást seriálu nejvyšší kategorie Elite, který patří mezi top 3 akce svého druhu na celém světe, si zaslouží elitní cateringové služby. I letos se o ně stará tým Delirest. Nově kromě „signature dish“ připravují kuchaři i den udržitelného a vegetariánského stravování.

Delirest tým zpracuje téměř 3 tuny jídla

Na posledním Ostrava Beach Pro turnaji tým Delirest uvařil, připravil a naservíroval rekordních 2,7 tuny jídla v průběhu 5 soutěžních dnů, letos to bude přitom ještě více. „Kapacita VIP zóny je totiž opět o něco větší. Očekáváme přibližně 2 700 hostů, což je oproti loňským 2 000 strávníkům značný nárust,“ vysvětluje Josef Veselý, Executive Chef CZ společnosti Delirest.

Dobré jídlo k Ostrava Beach Pro patří

Pro kuchaře a celý tým je jednou z největších výzev samotný historický areál Dolních Vítkovic, které není na první dobrou přizpůsobený pro gastronomii a pořádání VIP kulinárních eventů. „Většina pokrmů proto předpřipravujeme na blízkých pobočkách firemních a závodních restaurací Delirest a na místě pak pracujeme v provizorní kuchyni, kde jídlo finišujeme a připravujeme na servírování,“ popisuje Josef Veselý úskalí, s nimiž se potýká tým profesionálů.

Ostrava Beach Pro v číslech

Trvání turnaje: 5 dní,
 catering pro VIP zónu: 5 dnů,
tým Delirest: 40 lidí,
kteří odpracují v průměru: 1 000 hodin,
každý z nich pak nachodí v průměru: 80 km.

Nemluvě o tom, že i letos přípravy započaly půl roku předem. Tato akce si totiž vyžaduje notnou dávku promyšlené logistiky a menu vyladěné do nejmenšího detailu. Na „place“ totiž už není čas na improvizaci. Návštěvníci si chtějí pouze vychutnat skvělý koncert chutí a vůní, symfonii barev, dokonalého souznění kuchařových rukou a nožů, vařeček, kastrolů, pánví.

Nabídka sladkého

Letos na Ostrava Beach Pro hosté okouší udržitelné a vege menu

„Náš cateringový tým pilně pracoval na letošním menu. Mnohé oblíbené pokrmy návštěvníků z loňska jsme ponechaly, rozhodli jsme se však připravit jeden extra den, který se bude nést zcela ve znamení udržitelnosti a vegetariánských pokrmů – Healthy & Tasty day. To v praxi znamená žádné maso, žádná zbytečná dochucovadla, pouze čerstvé suroviny, zelenina a ovoce, minimum odpadu. Hlavním cílem je skvělé a chutné menu přátelské k naší planetě,“ vysvětluje Josef Veselý.

Ukázka z menu Healthy & Tasty day

Veggie wrap
Buddha Bowls
Falafel a květákový hummus
Celerový tartar s jablky
Carpaccio z červené řepy
Gazpacho
Steak z celeru a silnou zeleninovou šťávou
Artičoky powerade
Batátové curry
V celku pečený květák se šalotkovou omáčkou

Trend udržitelnosti a snížení spotřeby masa je znatelný napříč světovou gastronomií a prestižní turnaj, jakým Ostrava Beach Pro rozhodně je, se zkrátka nebojí nasednout na vlnu nových gastro trendů.

Ostrava Beach Pro představila signature dish Čertík

Po loňském dezertu Rurki se catering tým Delirestu letos rozhodl jít cestou přípravy slaného pokrmu. Ostravská klobása tak byla jasnou volbou. „Vymysleli jsme signature dish Čertík – ostravskou černou klobásu upravenou jako corn dog. Tuto pochoutku připravujeme na místě a diváci si k ní mohou vybrat hořčicový relish s kysanou okurkou, nebo sweet chilli omáčku s koriandrem,“ představuje nový turnajový signature dish Josef Veselý.

Co je corn dog

Párek v těstíčku z kukuřičné mouky napíchnutý na špejli.
Signature dish Čertík

Zároveň přidává informaci, že trvalo 5 ochutnávek, než se dospělo k finální podobě. Zkrátka signature dish vyladěný k dokonalosti. Křupavá, dozlatova osmažená strouhanka s kukuřičnými lupínky a šťavnatá originální ostravská klobáska, tomu zřejmě nikdo neodolá.

Kromě této delikátní pochoutky se každý den turnaje ponese ve znamení jiné kuchyně. Ve čtvrtek to je udržitelný a vegetariánský den Health & Tasty, v pátek se na talířích objeví báječná Itálie (Eataly), sobota přinese skvosty regionálních pokrmů a neděle představí to nejlepší ze street foodu. Denní kulinární téma doprovázejí každý den různé kuchařské show. Předvede se grill master František, Asii divákům představí Mr. Wong. Chybět nebude ani Ondřej Slanina, který připraví nejen fitness bůček, ale i fantastický ostravský miniburger.

Print Friendly, PDF & Email

Další články k tématu:

načíst více příspěvků