Rajská polévka s tofu noky
14.7.2024
Zdravé recepty
Lahodná tomatová polévka, která zahřeje, zasytí a překvapí neobvyklou vegetariánskou verzí knedlíčků z tofu
vícePřejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování
28. 2. 2024
Zdravé recepty
„Pečivo, které vás neomrzí. Zkuste recept na bezlepkové domácí housky, které se navíc hodí i při redukční dietě. Je to taková proteinová bomba bez sacharidů od výživové specialistky a FIT Brand Chef Delirest a Primirest Kristýny Ostratické.“
Pečivo nemusí být plné sacharidů. Stačí, když do něj přidáte výživná semínka, žervé a vajíčka plná bílkovin a proteinové pečivo je na světě.
Místo mouky v tomto receptu používáme psyllium, které obsahuje vysoké množství rozpustné vlákniny. Navíc má schopnost vytvářet gelovou hmotu, takže těsto bude opravdu držet.
Psyllium seženete v jakékoliv lékárně nebo v obchodech, které mají specializované oddělení na zdravou výživu.
Zkuste ho, má mnoho pozitivních účinků, například podporuje:
A pokud nestíháte péct, nezoufejte. Na vybraných provozovnách ho seženete, a navíc máme každý den v nabídce mnoho zdravých variant pečiva.
6 porcí
150 g žervé
2 vejce
3 PL (30 g) dýňového semínka
3 PL (40 g) lněného semínka
3 PL (40 g) slunečnicového semínka
1 PL prášku do pečiva bez fosfátů (7 g)
asi 25 g psyllia
30 g sušených sekaných rajčat (můžete vynechat)
½ lžičky soli
„Houstičky můžete i zamrazit. Místo žervé lze použít i tučný řecký jogurt.“
Kristýna Ostratická, Fit Brand Chef Delirest a Primirest
Veškeré ingredience smíchejte, chvíli počkejte, než psyllium začne pracovat (těsto se zahustí) a poté pomocí rukou vytvořte bulky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Bulky můžete ještě z vrchu naříznout do kříže a posypat solí a semínky nebo kmínem.
Pečte v troubě při 160 °C asi 40 minut.
Sdílejte: