Recept na krůtí masové kuličky s parmezánem v rajčatové omáčce
9.9.2024
Zdravé recepty
Recept, který si zamilují nejen vaše děti. Je rychlý, jednoduchý a chutný. Masové kuličky zkrátka nezklamou.
vícePřejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování
9. 5. 2024
Zdravé recepty
„Dopřejte si na talíři barevnou symfonii. Díky tomuto receptu si připravíte vyvážený pokrm. Přírodní plátek se zeleninovou oblohou nadchne všechny.“
Výborný recept pro celou rodinu. Připravte si měkký šťavnatý plátek a k tomu chutnou zelenou oblohu. Úspěch máte zaručený.
„Tím, že maso dopékáte na 80 °C, zůstane šťavnaté a uchová si více živin,“ popisuje vychytávku tohoto receptu Brand Chef Primirestu Tomáš Cikhart. Děti si tak rozhodně pochutnají.
Navíc na talíři nechybí ani zelenina. Máme pro vás trik, jak na to, aby vydržela krásně zelená a lákala všechny mlsné jazýčky.
4 porce
600 g vepřové pečeně na plátky
10 g pažitky
2 g máty
10 g bazalky
20 g listové petrželky
1 ks citronu
80 g cibule
5 g česneku
25 ml olivového oleje
250 g mraženého hrášku
250 g fazolkových lusků
2 dcl smetany
sůl a pepř dle chuti
800 g brambor
Plátky masa lehce naklepejte, osolte a opepřete. Pak je do zlatova z obou stran opečte na oleji a dejte dopéct do trouby na 80 °C cca 15–20 minut.
Na oleji orestujte cibulku do růžova a přilijte smetanu, přidejte také rozmrzlý hrášek a spařené překrájené fazolky. Ochuťte solí a citrónovou šťávou. Zeleninu prohřejte pozvolna, aby si zachovala krásnou zelenou barvu.
Z bylinek, citronové kůry a z chemicky neošetřeného citronu si připravte salsu verde. Citron před použitím omyjte. Z citronu strouhejte jen žlutou část. Bylinky kůru a šťávu rozmixujte s olivovým olejem a ochuťte solí. Oloupané brambory nakrájejte na měsíčky a uvařte v osolené vodě.
Na střed talíře servírujte zeleninové ragú, před něj položte upečené maso. A brambory smíchejte se sekanou pažitkou, zdobte salsou verde.
Sdílejte: