Přírodní vepřový plátek s ragú z fazolek a hrášku a salsou verde
9.5.2024
Zdravé recepty
Dopřejte si na talíři barevnou symfonii. Díky tomuto receptu si připravíte vyvážený pokrm. Přírodní plátek se zeleninovou oblohou nadchne všechny.
vícePřejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování
29. 7. 2017
Zdravé recepty
„Celosvětovým hitem se v posledních letech stala pizza připravená z květákového korpusu – nejen že je to velmi zdravá a nízkokalorická varianta, ale především je opravdu skvělá a lahodná!“
8 porcí
Chia semínka nasypeme do vody a dáme stranou. Květák rozebereme na růžičky a rozmixujeme ho v mixeru. Vzniklou hmotu vložíme do čisté utěrky a vymačkáme přebytečnou vodu. Tuto hmotu pak smícháme s moukou, oreganem, solí, pepřem a chia semínky. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj malé kulaté placky (pizzy), které jsme vytvořili pomocí navlhčených rukou z připravené hmoty. Placky pak pečeme asi 25 minut při 180°C dozlatova.
Rajčatový protlak ochutíme protlačeným česnekem, solí a pepřem. Ještě teplé pečené těsto pomažeme lžící ochuceného protlaku, poklademe plátky mozzarelly a posypeme na kolečka nakrájenými olivami a kukuřicí. Zdobíme bazalkou.
Sdílejte: