Karbanátky z červené čočky
26.4.2024
Zdravé recepty
Vegetariánské křupavé karbanátky plné bílkovin budou chutnat celé rodině! Červená čočka je navíc plná vlákniny. Dopřejte si plnohodnotný oběd či večeři. Recept na karbanátky je bezlepkový.
vícePřejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování
31. 7. 2023
Zdravé recepty
„Ovocné knedlíky patří k oblíbeným pokrmům, a to nejen u dětí. Zkuste to s nimi trochu jinak. Přinášíme recept od Tomáše Cikharta, který zaujme. “
4 porce
Nejprve si připravíme těsto. Brambory uvaříme ve slupce, ještě vlažné je oloupeme, necháme vychladnout a poté je nastrouháme na jemném struhadle. Společně s prosátou moukou a krupicí, vejci polovinou cukru pak nastrouhané brambory smícháme v těsto.
Těsto rozválíme na poučeném válu do tenka, pomocí nože nebo rádýlka vykrájíme čtverce a do každého vložíme vypeckovanou meruňku. Vaříme ve vroucí vodě cca 6–8 minut. Uvařené knedlíky polijeme máslem a obalíme ve strouhaném perníku. Podáváme s moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.
Ovocné knedlíky patří k létu, nadílku ovoce přece nějak musíte zpracovat. Pokud se vám osvědčil náš recept na kynuté jahodové knedlíky, tak je na řadě další variace tohoto oblíbeného pokrmu.
Kombinace bramborového těsta se sladkým ovocím je jednou z možností. V našich končinách je toto spojení spíše opomíjeno, což je škoda. Bramborové těsto je totiž kypré a vláčné a s ovocem jde krásně dohromady. I proto pro vás Tomáš Cikhart, Brand Chef Primirestu, připravil meruňkové knedlíky právě z bramborového těsta a přidal k nim perník.
TIP Tomáše Cikharta
„Kombinaci meruňky a perníku si zamilujete. Kořeněnost perníku ještě podtrhne souhru bramborového těsta a sladkosti ovoce. A tím, že knedlík po uvaření obalíte ve strouhaném perníku vám vznikne krásná mozaika chutí.“
Sdílejte: