Ovocné knedlíky z bramborového těsta s perníkem
31.7.2023
Vaříme zdravě
Ovocné knedlíky patří k oblíbeným pokrmům, a to nejen u dětí. Zkuste to s nimi trochu jinak. Přinášíme recept od Tomáše Cikharta, který zaujme.
vícePřejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování
5. 9. 2023
Vaříme zdravě
„Zkuste tuhle rychlou večeři či oběd pro děti z jednoho hrnce. Těstoviny s kuřetem s rajčatovou omáčkou a s mozzarellou si vaši nejmenší zamilují.“
4 porce
Cibuli nakrájejte najemno a česnek na tenké plátky. Kuřecí prsa bez kůže nakrájejte na kostky o rozměrech 2,5 x 2,5 cm, smíchejte je s částí oleje a osolte. Kuřecí kostky opékejte v hrnci na olivovém oleji asi 2 minuty, dokud se maso nezatáhne ze všech stran.
Poté přidejte nakrájenou cibuli a česnek a krátce je orestujte. Přidejte nakrájená rajčata a passatu a trochu snižte teplotu. Přilijte vývar nebo vodu, přidejte neuvařené těstoviny a vše dobře promíchejte. Je důležité dodržet přilité množství vývaru či vody, aby se vám těstoviny uvařily.
TIP Tomáše Cikharta
„Tím, že se těstoviny vaří společně s rajčatovou omáčkou, získají výraznější tomatovou chuť.“
Přidejte větší část bazalky (pár lístků si ponechte na ozdobu), ochuťte solí a pepřem. Hrnec přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 8 až 11 minut, dokud nejsou těstoviny uvařené. V případě potřeby přidejte ještě trochu tekutiny.
Mezitím osušte mozzarellu a natrhejte ji na menší kousky, které pak nasypete na jednotlivé porce. Osolte a opepřete podle potřeby a podávejte posypané bazalkou a pokapané olivovým olejem.
Další rychlá večeře
Srbské rizoto jako ze školní jídelny
Snad největším oříškem je připravit dětem jídlo, které by bylo zdravé, a navíc by jim i chutnalo. Zapomeňte na špagety s kečupem, náš (Tomášův) recept chutná i dětem. Máme to ověřené tisícími školáků – strávníků Primirest!
„V našich školních jídelnách a restauracích po celé republice jsou těstoviny s rajčatovou omáčkou v různých podobách mimořádně oblíbeným pokrmem. Podáváme je buďto s kuřecím masem, masovými kuličkami, nebo jen tak se sýrem jako bezmasý pokrm,“ popisuje své zkušenosti šéf všech šéfkuchařů Primirest, Brand Chef Tomáš Cikhart.
Sdílejte: