Karbanátky z červené čočky
26.4.2024
Zdravé recepty
Vegetariánské křupavé karbanátky plné bílkovin budou chutnat celé rodině! Červená čočka je navíc plná vlákniny. Dopřejte si plnohodnotný oběd či večeři. Recept na karbanátky je bezlepkový.
vícePřejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování
5. 9. 2023
Zdravé recepty
„Zkuste tuhle rychlou večeři či oběd pro děti z jednoho hrnce. Těstoviny s kuřetem s rajčatovou omáčkou a s mozzarellou si vaši nejmenší zamilují.“
4 porce
Cibuli nakrájejte najemno a česnek na tenké plátky. Kuřecí prsa bez kůže nakrájejte na kostky o rozměrech 2,5 x 2,5 cm, smíchejte je s částí oleje a osolte. Kuřecí kostky opékejte v hrnci na olivovém oleji asi 2 minuty, dokud se maso nezatáhne ze všech stran.
Poté přidejte nakrájenou cibuli a česnek a krátce je orestujte. Přidejte nakrájená rajčata a passatu a trochu snižte teplotu. Přilijte vývar nebo vodu, přidejte neuvařené těstoviny a vše dobře promíchejte. Je důležité dodržet přilité množství vývaru či vody, aby se vám těstoviny uvařily.
TIP Tomáše Cikharta
„Tím, že se těstoviny vaří společně s rajčatovou omáčkou, získají výraznější tomatovou chuť.“
Přidejte větší část bazalky (pár lístků si ponechte na ozdobu), ochuťte solí a pepřem. Hrnec přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 8 až 11 minut, dokud nejsou těstoviny uvařené. V případě potřeby přidejte ještě trochu tekutiny.
Mezitím osušte mozzarellu a natrhejte ji na menší kousky, které pak nasypete na jednotlivé porce. Osolte a opepřete podle potřeby a podávejte posypané bazalkou a pokapané olivovým olejem.
Další rychlá večeře
Srbské rizoto jako ze školní jídelny
Snad největším oříškem je připravit dětem jídlo, které by bylo zdravé, a navíc by jim i chutnalo. Zapomeňte na špagety s kečupem, náš (Tomášův) recept chutná i dětem. Máme to ověřené tisícími školáků – strávníků Primirest!
„V našich školních jídelnách a restauracích po celé republice jsou těstoviny s rajčatovou omáčkou v různých podobách mimořádně oblíbeným pokrmem. Podáváme je buďto s kuřecím masem, masovými kuličkami, nebo jen tak se sýrem jako bezmasý pokrm,“ popisuje své zkušenosti šéf všech šéfkuchařů Primirest, Brand Chef Tomáš Cikhart.
Sdílejte: