Přírodní vepřový plátek s ragú z fazolek a hrášku a salsou verde
9.5.2024
Zdravé recepty
Dopřejte si na talíři barevnou symfonii. Díky tomuto receptu si připravíte vyvážený pokrm. Přírodní plátek se zeleninovou oblohou nadchne všechny.
vícePřejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování
29. 7. 2017
Zdravé recepty
„Tyhle placičky nejsou jen ze zeleniny, ale obsahují i červenou čočku - tedy zdroj bílkovin. Jsou výborné - nebojte se je předložit i dětem! “
4 porce
Čočku dáme vařit do menšího hrnce.
Mezitím cuketu nastrouháme nahrubo, prosolíme a necháme chvíli vypotit.
Poté přes plátýnko vymačkáme přebytečnou vodu. Dáme do velké mísy a k cuketě přistrouháme najemno očištěnou mrkev a česnek. Vmícháme majoránku a na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
Čočku necháme vychladnout a vmícháme do směsi. Přidáme vejce a zahustíme pohankovou moukou. Osolíme.
Pomocí rukou tvarujeme menší placičky, které klademe na rozpálenou pánev s olejem. Smažíme z obou stran dozlatova. První stranu necháme opéct déle (s placičkami hned nehýbeme ani je neotáčíme), aby se nám zpevnily a nerozpadaly se.
Podáváme s jogurtovým dipem (bílý jogurt, sušený česnek, sůl, pažitka) a zeleninovým salátem.Sdílejte: