Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Zeleninový salát s quinoou, pečeným halloumi sýrem a mátou

8. 5. 2020

Zdravé recepty

„Pečený slaný sýr, svěží máta, spoustu zeleniny... skvělý tip na lehkou večeři nebo oběd, který si můžete vzít s sebou v krabičce do práce. “

Suroviny

4 porce

  • 150 g quinoi
  • 400 g rajčat
  • 300 g okurky
  • petrželka
  • máta
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 200 g halloumi sýr

Quinou uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.

Rajčata a okurky nakrájíme na menší kousky. Petrželku a mátu nasekáme najemno, česnek na plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce na něm orestujeme česnek. Tento olej ochucený česnekem si dáme stranou a vmícháme do něj citronovou šťávu. Na stejné pánvi pak opečeme na plátky nakrájený sýr halloumi. Po opečení jej můžeme ještě nakrájet na menší kostky.

Vychladlou quinou smícháme s pokrájenou zeleninou, bylinkami, halloumi sýrem a vmícháme i česnekový olej ochucený citronovou šťávou, solí a pepřem. Případně ještě trochu oleje přidáme.

Místo halloumi sýru můžete salát posypat jen nadrobenou fetou případně sýrem balkánským.

Print Friendly, PDF & Email

Kristýna Ostratická Výživová specialistka Delirest a Primirest ČR/SR

Kristýna se už několik let profesně věnuje gastronomii a výživě. Tyto obory také vystudovala a vzájemně je v každodenní praxi propojuje. I proto je jejím mottem: „Nežij v extrému, najdi rovnováhu.“ Mnozí z vás ji znáte z televize jako šikovnou kuchařku, roli food redaktorky si zase vyzkoušela v časopise Dieta. Věnuje se i výživovému poradenství a je autorkou několika kuchařských knížek. U nás zavádí zdravé pokrmy do všech jídelen a restaurací.

Filtruj v receptech:

načíst více receptů