Přírodní vepřový plátek s ragú z fazolek a hrášku a salsou verde
9.5.2024
Zdravé recepty
Dopřejte si na talíři barevnou symfonii. Díky tomuto receptu si připravíte vyvážený pokrm. Přírodní plátek se zeleninovou oblohou nadchne všechny.
vícePřejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování
8. 5. 2020
Zdravé recepty
„Pečený slaný sýr, svěží máta, spoustu zeleniny... skvělý tip na lehkou večeři nebo oběd, který si můžete vzít s sebou v krabičce do práce. “
4 porce
Quinou uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.
Rajčata a okurky nakrájíme na menší kousky. Petrželku a mátu nasekáme najemno, česnek na plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce na něm orestujeme česnek. Tento olej ochucený česnekem si dáme stranou a vmícháme do něj citronovou šťávu. Na stejné pánvi pak opečeme na plátky nakrájený sýr halloumi. Po opečení jej můžeme ještě nakrájet na menší kostky.
Vychladlou quinou smícháme s pokrájenou zeleninou, bylinkami, halloumi sýrem a vmícháme i česnekový olej ochucený citronovou šťávou, solí a pepřem. Případně ještě trochu oleje přidáme.
Sdílejte: