Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

3 tajemství Kantýny roku: Jak to dělají v Brandýse nad Labem

24. 10. 2023

Z kuchyně

Po necelém roku a půl fungování v nových prostorách se firemní jídelna Continental Automotive v Brandýse nad Labem stala Kantýnou Středočeského kraje. Zjistěte, co stojí za jejím úspěchem.

Zkraje roku 2023 navštívila perfektně zařízenou firemní restauraci závodu Continental Automotive v Brandýse nad Labem porota ze soutěže Kantýna roku. Pár měsíců po této „inspekci“ získala jídelna, kde si můžete zajít jak na českou klasiku, tak i na odlehčené jídlo či pizzu přímo z pizza pece, ocenění Kantýna roku 2023 Středočeského kraje. Společně s její vedoucí Lucií Stančíkovou jsme se snažili poodhalit tajemství úspěchu, které za tím vším stojí.

Když vstoupíte do brandýské firemní restaurace Continental Automotive, na první dobrou vás ohromí její prostornost a designové prvky. Na stropu visí velký žlutý lustr, a kromě klasických jídelních židlí na vás u šálku dobré kávy čekají pohodlná křesla. Takto běžné kantýny rozhodně nevypadají.

1. Promyšlená nabídka v menu

Ocenění Kantýna roku se však nezískává jen tak. Porotu, mimo jiné, ohromila nabídka jídelního lístku. „U nás se na menu snažíme uplatnit zdravé stravovací trendy, nabízíme vegetariánské pokrmy a zároveň českou klasiku,“ popisuje Lucie Stančíková.

V Continental Automotive totiž při sestavování menu vychází vstříc jak kancelářským pozicím, tak operátorům výroby. Jeden den si tak v Brandýse můžete dát čočkový salát, druhý den sáhnout po české klasice a třetí si třeba dopřát pizzu. Každý měsíc se také konají různé gastronomické akce se zaměřením na konkrétní surovinu či zemi.

Nabídka jídla ve firemní restauraci Continental Automotive Brandýs nad Labem

  • Pizza z pizza pece
    Každý den v nabídce 2 druhy.
  • Minutky
    Zde před očima strávníků připravujeme speciality.
  • Studený bufet
    Na výběr je 6 salátů.
  • Hotová jídla
    Tady si můžou strávníci vybrat českou klasiku, vegetariánsky pokrm, teplý bufet na váhu či sladké jídlo.

2. Když máš hlad, běž do Delimarketu

Continental Automotive nikdy nespí, a proto nespí ani zdejší kantýna. Aby si zaměstnanci mohli kdykoliv dopřát něco k zakousnutí či plnohodnotné jídlo, navštíví samoobslužný občerstvovací koutek s prvky umělé inteligence. Vše totiž řídí počítač. Tento promyšlený systém do Brandýse putoval až ze Švédska.

Přečtěte si více o Delimarketu

Na jednom místě najdete několik automatů, na počkání vydají nejenom sladké či slané pochutiny, ale také pití, kávu a hotová jídla, která si můžete ohřát mikrovlnce. Nabízený sortiment se plně přizpůsobuje specifickým potřebám místních a obměňuje se například v závislosti na ročním období, nebo na základě zpětné vazby od zákazníků.

3. V Brandýse nad Labem sledují trendy

V této firemní restauraci nenarazíte jenom na klasickou obsluhu a živé zaměstnance, ale také na roboty. Při jejím otevření jeden z nich roznášel jídlo, v teplých horkých dnech zase nabízí sklenice vody. „Funguje to tak, že robot přijde k zákazníkovi s pitím a řekne mu, kolik stupňů je dnes venku a že by měl dbát na pitný režim,“ vysvětluje Lucie Stančíková.

Kromě technických vychytávek v části pro strávníky se myslelo i na ty v zázemí. Proto zde například najdete kompostér, takže veškerý bio odpad (rostlinné i živočišné zbytky) neputují jen tak do koše, ale vyrábí se z nich kvalitní kompost (hnojivo) pro další pěstování rostlin. Zkrátka super eco-moderní restaurace v jednom.

Tajemství Kantýny roku Středočeského kraje už znáte, podívejte se proto, jak funguje Kantýna roku Ústeckého kraje.

Print Friendly, PDF & Email

Další články k tématu:

načíst více příspěvků