Po necelém roku a půl fungování v nových prostorách se firemní jídelna Continental Automotive v Brandýse nad Labem stala Kantýnou Středočeského kraje. Zjistěte, co stojí za jejím úspěchem.
Zkraje roku 2023 navštívila perfektně zařízenou firemní restauraci závodu Continental Automotive v Brandýse nad Labem porota ze soutěže Kantýna roku. Pár měsíců po této „inspekci“ získala jídelna, kde si můžete zajít jak na českou klasiku, tak i na odlehčené jídlo či pizzu přímo z pizza pece, ocenění Kantýna roku 2023 Středočeského kraje. Společně s její vedoucí Lucií Stančíkovou jsme se snažili poodhalit tajemství úspěchu, které za tím vším stojí.
Když vstoupíte do brandýské firemní restaurace Continental Automotive, na první dobrou vás ohromí její prostornost a designové prvky. Na stropu visí velký žlutý lustr, a kromě klasických jídelních židlí na vás u šálku dobré kávy čekají pohodlná křesla. Takto běžné kantýny rozhodně nevypadají.
1. Promyšlená nabídka v menu
Ocenění Kantýna roku se však nezískává jen tak. Porotu, mimo jiné, ohromila nabídka jídelního lístku. „U nás se na menu snažíme uplatnit zdravé stravovací trendy, nabízíme vegetariánské pokrmy a zároveň českou klasiku,“ popisuje Lucie Stančíková.
V Continental Automotive totiž při sestavování menu vychází vstříc jak kancelářským pozicím, tak operátorům výroby. Jeden den si tak v Brandýse můžete dát čočkový salát, druhý den sáhnout po české klasice a třetí si třeba dopřát pizzu. Každý měsíc se také konají různé gastronomické akce se zaměřením na konkrétní surovinu či zemi.
Nabídka jídla ve firemní restauraci Continental Automotive Brandýs nad Labem
Pizza z pizza pece Každý den v nabídce 2 druhy.
Minutky Zde před očima strávníků připravujeme speciality.
Studený bufet Na výběr je 6 salátů.
Hotová jídla Tady si můžou strávníci vybrat českou klasiku, vegetariánsky pokrm, teplý bufet na váhu či sladké jídlo.
2. Když máš hlad, běž do Delimarketu
Continental Automotive nikdy nespí, a proto nespí ani zdejší kantýna. Aby si zaměstnanci mohli kdykoliv dopřát něco k zakousnutí či plnohodnotné jídlo, navštíví samoobslužný občerstvovací koutek s prvky umělé inteligence. Vše totiž řídí počítač. Tento promyšlený systém do Brandýse putoval až ze Švédska.
Na jednom místě najdete několik automatů, na počkání vydají nejenom sladké či slané pochutiny, ale také pití, kávu a hotová jídla, která si můžete ohřát mikrovlnce. Nabízený sortiment se plně přizpůsobuje specifickým potřebám místních a obměňuje se například v závislosti na ročním období, nebo na základě zpětné vazby od zákazníků.
3. V Brandýse nad Labem sledují trendy
V této firemní restauraci nenarazíte jenom na klasickou obsluhu a živé zaměstnance, ale také na roboty. Při jejím otevření jeden z nich roznášel jídlo, v teplých horkých dnech zase nabízí sklenice vody. „Funguje to tak, že robot přijde k zákazníkovi s pitím a řekne mu, kolik stupňů je dnes venku a že by měl dbát na pitný režim,“ vysvětluje Lucie Stančíková.
Kromě technických vychytávek v části pro strávníky se myslelo i na ty v zázemí. Proto zde například najdete kompostér, takže veškerý bio odpad (rostlinné i živočišné zbytky) neputují jen tak do koše, ale vyrábí se z nich kvalitní kompost (hnojivo) pro další pěstování rostlin. Zkrátka super eco-moderní restaurace v jednom.
Tajemství Kantýny roku Středočeského kraje už znáte, podívejte se proto, jak funguje Kantýna roku Ústeckého kraje.